مشاوره مالیات بر ارزش افزوده

مشاوره مالیات بر ارزش افزوده
مالیات بر ارزش افزوده (VAT) یکی از مالیات های غیر مستقیم است که از خریدار نهایی کالا دریافت می شود در واقع اگر بخواهیم به صورت ساده آن را تعریف کنیم باید بگوییم به مالیاتی گفته می شود که بر ارزش افزوده کالا یا خدمات در هر مرحله از زنجیره تولید و توزیع وضع می شود و در نهایت مصرفکننده نهایی آن را پرداخت میکند. فروشندگان و تولیدکنندگان کالا موظف هستند مالیات بر ارزش افزوده را از خریدار نهایی دریافت کرده و به سازمان امور مالیاتی پرداخت نمایند.
به دلیل تغییرات و پیچیدگی هایی که قوانین مالیاتی برای هر کسب و کاری دارد بسیاری از صاحبان مشاغل برای اینکه بتوانند از جریمه های احتمالی در امان بمانند و همچنین با سپردن تمامی این کارها به افراد متخصص و خبره در حوزه حقوقی و مالیاتی، از اتلاف زمان و انرژی جلوگیری کنند از راهنمایی مشاوران مالیاتی استفاده می کنند. در واقع مشاوره مالیات بر ارزش افزوده از نخستین گام که نحوه ثبت اظهارنامه است تا پرداخت مالیات وحل اختلافات مالیاتی در کنار شما خواهد بود و این فرایند را به صورت دقیق و قانونی پیش خواهد برد.
بدیهی است که شرکت ها و موسسات برای انجام بهتر تکالیف مالیاتی خود از مشاوران مالیاتی به عنوان یک بازوی کمکی در مسائل مالی و حقوقی استفاده می کنند تا بتوانند بهتر منابع مالی خود را مدیریت نمایند. قصد داریم در این مقاله از ستایش تراز آسیا به سوالات مهمی در این حوزه پاسخ روشن و جامعی بدهیم همچنین نکات مهمی را درباره نحوه محاسبه مالیات ارزش افزوده، ثبت نام مالیات ارزش افزوده برای شرکت ها، مشاوره مالیاتی ارزش افزوده برای آنلاین شاپ ها و چگونگی ارسال اظهارنامه مالیات ارزش افزوده به شما همراهان همیشگی ارائه دهیم.
نحوه محاسبه مالیات ارزش افزوده
بخشی از منابع مالی دولت از طریق دریافت مالیات بر ارزش افزوده تامین می شود، این مالیات در زنجیره واردات، تولید، توزیع و مصرف اجرا می شود و در نهایت خریدار و مصرف کننده نهایی می بایست آن را پرداخت نماید. نرخ مالیات بر ارزش افزوده 10 درصد است و چگونگی محاسبه آن بستگی به روش محاسبه آن دارد. باید خاطرنشان کنیم که مالیات بر ارزش افزوده به دو روش مورد محاسبه قرار می گیرد؛ روش تفریقی مستقیم و روش تفریقی غیر مستقیم. از آنجایی که در ایران عمدتا از روش دوم یعنی تفریقی غیر مستقیم استفاده می شود ما به شرح کامل این روش محاسبه می پردازیم:
روش محاسبه مالیات بر ارزش افزوده در ایران؛ روش تفریقی غیر مستقیم
همان طور که می دانید فروشنده هنگام فروش کالا (کالاهایی که مشمول پرداخت مالیات بر ارزش افزوده هستند) می بایست علاوه بر قیمت تمام شده محصول، 10 درصد را نیز به عنوان مالیات از خریدار دریافت نمایید. از طرفی فروشنده نیز مالیاتی را بابت خرید محصول از تولید کننده پرداخت کرده است و حال کافی است تفاوت مالیات دریافتی از مشتری و مالیات پرداختی بابت خرید کالا یا خدمات را محاسبه و به نرخ مالیات (۱۰ درصد) اعمال کنید و مابهالتفاوت را به سازمان امور مالیاتی بپردازد.
مالیات بر ارزش افزوده=مالیات دریافتی از خریدار−مالیات پرداختی به فروشنده
چگونگی ثبت نام مالیات ارزش افزوده برای شرکتها
سوال بسیاری از مودیان و مشاغلی که مشمول پرداخت مالیات بر ارزش افزوده هستند در مورد نحوه ثبت نام و چگونگی پرداخت مالیات می باشد. باید این خبر خوب را به شما بدهیم که تمامی این فرایند به صورت آنلاین و برخط بوده و نیازی به مراجعه حضوری نخواهد داشت. در مرحله اول شما می بایست کد اقتصادی خود را دریافت نمایید و سپس با مراجعه به سایت های www.evat.ir یا my.tax.gov.ir فرم پیش ثبت نام را کامل کرده و پس از ثبت نام کامل با مراجعه به سامانه، برای ثبت درخواست گواهی مالیات بر ارزش افزوده، درخواست گواهینامه ثبت نام را کلیک نمایید و اطلاعات خواسته شده را به دقت تکمیل و مدارک خواسته شده را بارگذاری نمایید. پس از تایید مدارک توسط اداره مالیات، گواهی مالیات بر ارزش افزوده صادر میشود که شرکت موظف به ارائه اظهارنامه و پرداخت مالیات آن به صورت دورهای است.
مدارک مورد نیاز برای ثبت نام اولیه
- کد اقتصادی شرکت
- کپی مدارک شناسایی تمامی اعضای شرکت
- آدرس و کد پستی محل فعالیت و پیمانکار
- آگهی تأسیس و آخرین تغییرات شرکت
- گواهی فعالیت یا ثبت نام در سامانه رتبهبندی
- وکالتنامه معتبر (در صورت نیاز)
مدارک مورد نیاز برای ثبت نام نهایی
- نام بانک و شعبه
- شماره حساب و کد شعبه
- تلفن و آدرس هیئت مدیره
- آگهی آخرین تغییرات شرکت
چگونگی ارسال اظهارنامه مالیات ارزش افزوده
با توجه به اهمیت ارسال اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده در این بخش به صورت جداگانه و به صوت مفصل به چگونگی و مراحل ارسال آن می پردازیم. اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده می بایست هر سه ماه یعنی در پایان هر فصل تکمیل و ارسال گردد. از آنجایی که تمامی مراحل به صورت آنلاین است از بعد زمان و هزینه برای مودیان بسیار کمک کننده خواهد بود البته الکترونیکی و برخط بودن این فرایند برای افرادی که آشنایی کافی با اینترنت و کامپیوتر ندارند کمی سخت خواهد بود که پیشنهاد ما این است که از یک مشاوره مالیات بر ارزش افزوده برای انجام این امور بهره مند گردند البته باید اضافه کنیم که بهره مندی از دانش افراد متخصص در این حوزه فقط برای افراد مذکور راهگشا نخواهد بود بلکه تمامی مودیان که مشمول پرداخت مالیات می شوند برای اینکه تمامی تکالیف و امورمالیاتی آن ها با دقت و سرعت بالا انجام پذیرد می توانند از مشاوره آنلاین و حضوری این افراد استفاده کنند و با خیال راحت تمامی امور مالیاتی خود را به مشاوران مالیاتی بسپارند. مراحل ارسال اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده عبارتند از
- ابتدا وارد سامانه مالیات بر ارزش افزوده my.tax.gov.ir یا evat.ir شوید.
- سپس با وارد کردن نام کاربری، رمز عبور و کد امنیتی به کارپوشه خود وارد شوید.
- در این مرحله نوع اظهارنامه و دوره مالیاتی (سال و فصل) را انتخاب کنید.
- سپس اطلاعات مربوط به فروش و خرید کالا، خدمات و سایر اطلاعات خواسته شده را تکمیل نمایید.
- پس از تکمیل مدارک گزینه ثبت را برای ارسال اظهارنامه به صورت آنلاین کلیک نمایید.
- در انتها می بایست مالیات محاسبه شده را در مهلت قانونی پرداخت نمایید.
مشاوره مالیاتی ارزش افزوده برای آنلاین شاپها
با توجه به رشد و گسترش آنلاین شاپ ها و کسب و کارهای اینترنتی، موضوع مالیات بر ارزش افزوده در این مشاغل نیز یکی از چالش هایی است که مودیان با آن دست به گریبان هستند زیرا همانطور که می دانید قوانین مالیاتی دارای ماده و تبصره های بسیاری می باشد که همین موضوع موجب پیچیدگی آن شده است. متاسفانه صاحبان بسیاری از آنلاین شاپ ها به دلیل عدم آگاهی در مورد قوانین مالیات، اغلب محتمل جریمه و هزینه های زیادی می شوند که بهترین راهکار جلوگیری از این مشکلات در دستان مشاوران مایلاتی است؛ چرا که مشاوران میتوانند در مواردی مانند نحوه محاسبه، ثبت فاکتورها، بهرهمندی از معافیتها و کاهش ریسک جریمهها راهنمایی قانونی و تخصصی را ارائه دهند. همچنین استفاده از نرمافزارهای حسابداری بهروز و دریافت مشاوره حرفهای، به فروشگاههای آنلاین کمک میکند تا امور مالیاتی خود را بهدرستی مدیریت کنند و همچنین راهکاری مناسب برای کنترل هزینه های اضافی که ممکن است به دلیل جریمه های مالیاتی یا دیگر مسائل مالی رخ دهد را ارائه دهند.
چگونه مشاوره مالیات بر ارزش افزوده میتواند هزینههای کسبوکارم را کاهش دهد؟
مسائل مالی همواره دارای پیچیدگی هستند چه شما دارای یک کسب و کار بسیار بزرگ باشید و یا یک کسب و کار کوچک خانگی. از آنجایی که پای مالیات به مسائل مالی شرکت ها کشیده می شود می توان گفت که پیچیدگی های امور مالی نیز دو چندان می شود و قطعا افرادی که در حسابداری و مسائل حقوقی دارای تخصص هستند می توانند برای تمامی چالش های مربوط به منابع مالی شرکت چاره اندیشی کنند و راه حل درست را ارائه دهند. شاید با خود بگویید که چگونه این امر امکان پذیر خواهد بود ؟ باید بگوییم که مشاوران مالیات بر ارزش افزوده میتوانند به طور مؤثر هزینه های کسبوکار شما را کاهش دهند؛ با شناسایی و مدیریت هزینه های پنهان مالیاتی، کاهش ریسک خطا، بهرهبرداری از معافیتها، بهینهسازی فرآیندها و دفاع حقوقی، هزینههای مالیاتی کسبوکار شما را کاهش میدهند و موجب مدیریت مالی کارآمدتر میشوند.
نتیجه گیری
انجام امور و تکالیف مالیاتی برای تمامی شرکت ها و کسب و کارها از شرکت های بزرگ تا آنلاین شاپ های کوچک، همواره دارای پیچیدگی و صرف وقت زیاد بوده است و غالبا به دلیل عدم آگاهی از قوانین و مصوبه ها بسیاری از مودیان نمی توانند از تخفیف ها و معافیت های قانونی برای کاهش هزینه های مالیاتی خود استفاده کنند و این موارد همگی بر الزام حضور مشاوران مالیاتی در انجام امور مالیاتی تاکید دارد. ما در ستایش تراز آسیا علاوه بر ارائه خدمات حسابداری، با تکیه بر دانش و تخصص کارشناسان باتجربه خود در این مسیر نیز در کنار شما خواهیم بود و شما می توانید برای دریافت راهنمایی و مشاوره مالیات بر ارزش افزوده با ما تماس حاصل فرمایید تا در تمامی مراحل از نحوه محاسبه مالیات ارزش افزوده و ثبتنام صحیح گرفته تا مدیریت اظهارنامهها راهنمای شما باشیم.