مقالات

دریافت و خرید دستگاه پوز و ثبت دارایی

دریافت و خرید دستگاه پوز و ثبت دارایی

دریافت و خرید دستگاه پوز و ثبت دارایی

با توجه به کاهش استفاده از پول کاغذی، انجام تراکنش های مالی با دستگاه های کارت خوان بشدت افزایش پیدا کرده است و می توان گفت که رفته رفته پول کاغذی جای خود را به کارت های الکترونیکی داده است زیرا علاوه بر استفاده راحت از این کارت ها، هزینه های چاپ و انتقال پول کاغذی نیز کاهش پیدا کرده است که همین موضوع یک گام مثبت در اقتصاد مالی کشور است. از طرف دیگر انجام معامله از طریق دستگاه های پوز، شکلی از تجارت امن و سریع است که بشدت در دنیای پر سرعت امروز مهم و کاربردی می باشد.

بنابراین خرید دستگاه پوز یکی از ضروری و اساسی ترین نیازهای هر کسب و کاری است و بدون داشتن دستگاه کارتخوان عملا امکان معامله و خرید و فروش ممکن نخواهد بود. مطابق قوانین مالیاتی کشور، تمامی کسب و کارها اعم از فیزیکی و آنلاین موظف هستند که دستگاه های پوز و درگاه های پرداخت خود را در سامانه مالیاتی ثبت کنند، با توجه به الزام قانونی برای ثبت دستگاه کارتخوان برای مشاغل در دارایی، یکی از دغدغه های مودیان و صاحبان کسب و کار چگونگی ثبت کارتخوان در سامانه مالیاتی و نحوه محاسبه آن است.

با توجه به اهمیت این موضوع و سوالات مهمی که مودیان در این حوزه دارند در این مقاله از سایت ستایش تراز آسیا به بررسی جامع مراحل خرید، ثبت و نکات مالیاتی دستگاه پوز برای کسب ‌وکارها می پردازیم تا به تمامی سوالات مخاطبان پاسخی کامل و دقیق داده باشیم.

اهمیت خرید دستگاه پوز برای کسب وکارها؛ شفافیت مالی بیشتر

در جهانی که تمامی امور اقتصادی و مالی به کمک دستگاه های الکترونیکی انجام می پذیرد خرید دستگاه پوز یا کارتخوان مهمترین اقدام برای شروع و آغاز یک فعالیت اقتصادی و کسب و کار است. امروزه مردم دیگر با خود پول کاغذی حمل نمی کنند و تمامی خرید و فروش ها از طریق کارت های بانکی به راحتی و با امنیت بالاتری انجام می شود. دستگاه های پوز در دو نوع سیار و ثابت عرضه می شوند که شما می توانید با توجه به نیاز کسب و کارتان نوع آن را انتخاب نمایید.

پس از خرید دستگاه پوز برای اینکه تمامی معاملات شما تحت نظارت اداره مالیات قرار گیرد می بایست حتما آن را در سامانه مالیاتی ثبت و به پرونده مالیاتی خود متصل نمایید. استفاده از دستگاه کارتخوان علاوه بر اینکه امکان خرید را برای مشتریان آسان تر کرده است از منظر نظارت اداره مالیات بر تمامی معاملات انجام شده نیز بسیار حائز اهمیت است زیرا تمامی تراکنش ها بلافاصله در سامانه ثبت می گردد و این موجب تسهیل در محاسبه مالیات و شفافیت مالی بیشتری می شود.

ثبت دستگاه پوز در دارایی و سامانه مالیاتی

برای نظارت بر تمامی تراکنش هایی که به وسیله دستگاه کارتخوان انجام می شود، مطابق با قوانین مالیاتی، تمامی کسب و کارها و مشاغل اعم از فیزیکی و آنلاین شاپ ها موظف هستند تمامی دستگاه های کارتخوان و درگاه های پرداختی خود را در سامانه مالیاتی و دارایی ثبت نمایند و هرگونه اهمال کاری در این زمینه مشمول جریمه خواهد شد. برای ثبت دستگاه پوز در دارایی باید به درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی مراجعه نمایید که در ادامه مراحل ثبت دستگاه پوز را به صورت کامل توضیح خواهیم داد. لازم به ذکر است که عدم ثبت دستگاه کارتخوان در سامانه مالیاتی علاوه بر جریمه ممکن است منجر به غیرفعال شدن کارتخوان توسط بانک مرکزی و یا مسدود شدن آن شود.

مراحل ثبت دستگاه پوز در سامانه مالیاتی و اتصال آن به پرونده مالیاتی :

  1. ورود به سامانه مالیاتی: نخستین گام، ورود به درگاه ملی خدمات الکترونیکی سازمان امور مالیاتی است برای این کار نشانی  tax.gov.ir را در مرورگر خود وارد نمایید.
  2. ورود به حساب کاربری: در صفحه باز شده، با وارد کردن کد ملی و کد رهگیری مالیاتی خود، وارد حساب کاربری شوید. (در بخش بعدی چگونگی دریافت کد رهگیری را توضیح خواهیم داد)
  3. انتخاب بخش ساماندهی پذیرنده‌های بانکی: اکنون از منوی سمت راست گزینه ساماندهی پذیرنده‌های بانکی یا پایانه‌های فروش را انتخاب کنید.
  4. مشاهده دستگاه‌های کارتخوان: اگر می خواهید از تمامی دستگاه های پوزی که به نام شده در سامانه ثبت شده است مطلع شوید به بخش مشاهده دستگاه های کارتخوان بروید.
  5. الصاق دستگاه پوز به پرونده مالیاتی: از بین گزینه های موجود، دستگاه کارتخوان مورد نظر خود را انتخاب نمایید و گزینه الصاق را بزنید تا اتصال دستگاه پوز به پرونده مالیاتی شما انجام شود.
  6. ثبت شماره شبای حساب بانکی: در این مرحله بایستی شماره شبای حساب بانکی مرتبط با دستگاه را وارد و تایید کنید تا تمامی تراکنش‌ ها به درستی به حساب مالیاتی متصل شوند.
  7. تایید نهایی و ذخیره اطلاعات: اکنون یک بار تمامی اطلاعات را بررسی کنید و صحت آن را تایید کنید تا دستگاه کارتخوان به طور رسمی در سامانه مالیاتی ثبت شود.
  8. پیگیری و مدیریت: پس از اینکه دستگاه پوز را در سامانه مالیاتی ثبت و آن را به پرونده مالیاتی خود الصاق کردید می توانید وضعیت دستگاه و تراکنش‌های مالی را مدیریت و پیگیری کنید.

چگونگی دریافت کد رهگیری مالیاتی برای دستگاه پوز

از آنجایی که دریافت کد رهگیری برای ثبت دستگاه پوز در سامانه بسیار مهم است و بدون آن انجام کار ممکن نخواهد بود در این بخش به صورت کامل به چگونگی دریافت کد رهگیری می پردازیم زیرا “چگونه باید کد رهگیری مالیاتی برای دستگاه پوز دریافت کنم؟” پرسش پرتکرار و مهم بیشتر مودیان است.

برای این کار کافی است وارد سامانه سازمان امور مالیاتی به آدرس my.tax.gov.ir  شوید در این مرحله پیش ثبت نام، اطلاعات هویتی مثل کد ملی را وارد کنید و نوع مودی را نیز انتخاب نمایید. سپس تمامی اطلاعات خواسته را تکمیل کنید تا احراز هویت از سوی سازمان انجام پذیرد، پس از بررسی اطلاعات در صورت تایید یک کد 10 رقمی برای شما ارسال خواهد شد که همان کد رهگیری می باشد. دریافت کد رهگیری برای اتصال دستگاه کارتخوان و درگاه های پرداخت به پرونده مالیاتی مودی الزامی می باشد و بدون داشتن این کد ثبت قانونی انجام نخواهد شد. مراحل گفته شده در بالا به صورت خلاصه در زیر آورده شده است:

  1. ورود به سامانه مالیاتی my.tax.gov.ir
  2. ثبت نام یا ورود با کد ملی و اطلاعات هویتی
  3. تکمیل فرم ثبت‌نام و وارد کردن اطلاعات اقتصادی و فعالیت
  4. ارسال درخواست و انتظار برای احراز هویت توسط سازمان مالیاتی
  5. دریافت کد رهگیری مالیاتی ده رقمی از طریق پیامک یا سامانه
  6. استفاده از کد رهگیری برای ثبت دستگاه پوز در سامانه مالیاتی

مالیات دستگاه پوز

یکی از نگرانی هایی که بسیاری از مشاغل در مورد ثبت دستگاه کارتخوان در سامانه مالیاتی دارند، در بحث محاسبه مالیات است؛ صاحبان مشاغل به اشتباه فکر می کنند که با الصاق دستگاه پوز به پرونده مالیاتی، میزان مالیات محاسبه شده افزایش پیدا خواهد کرد و یا مالیات دستگاه به صورت جداگانه محاسبه می گردد! این فکر منشا قانونی و درستی ندارد و مالیات مربوط به دستگاه کارتخوان به صورت جداگانه وجود ندارد بلکه مالیات بر درآمد مشاغل بر اساس تراکنش ‌های انجام شده از طریق دستگاه پوز محاسبه می ‌شود.

همین عدم آگاهی موجب شده است که بسیاری از کسب و کارها از ثبت دستگاه کارتخوان امتناع ورزند و همین مورد موجب بروز جریمه های سنگین برای آن ها خواهد شد. دوباره تاکید می کنیم که مالیات دستگاه پوز به صورت جداگانه و مستقل وجود ندارد و از آنجایی که تراکنش هایی که به وسیله این دستگاه انجام می شود بخشی از درآمدهای هر شغلی می باشد مالیات بر درآمد به این مبالغ تعلق می گیرد. نرخ مالیات بر درآمد از 0 تا 25 درصد است که دسته بندی نرخ بر حسب میزان درآمد تعیین می شود. شما می توانید برای اطلاع از معافیت های دستگاه پوز و چگونگی بهره مندی از آن ها با کارشناسان ما در ستایش تراز آسیا تماس حاصل فرمایید.

نتیجه‌گیری
با توجه به الکترونیکی شدن پرداخت ها، تمامی مشاغل از چندین دستگاه پوز برای تراکنش های مالی استفاده می کنند زیرا این روش برخلاف پول کاغذی که از امنیت کمی برخوردار بود، دارای امنیت و سرعت بیشتری است و به دلیل نظارت اداره مالیات بر تمامی تراکنش های آن، شفافیت مالی نیز افزایش یافته است. بنابراین خرید دستگاه پوز یک نیاز اساسی برای انجام فعالیت های اقتصادی به شمار می رود. ث

بت کارتخوان در سامانه مالیاتی الزامی بوده و مودیان می بایست پس از ثبت دستگاه کارتخوان آن را به پرونده مالیاتی خود الصاق نمایند هرگونه اهمال در این امر منجر به جریمه و مسدود شدن دستگاه پوز خواهد شد. باید افزود که مالیات دستگاه پوز بخشی از مالیات بر درآمد مشاغل است و بر اساس تراکنش‌های مالی محاسبه می‌شود و مالیات دستگاه پوز به صورت جداگانه و مستقل وجود ندارد.