مقالات

حسابرسی برای اخذ تسهیلات از بانک ها

حسابرسی برای اخذ تسهیلات از بانک ها

حسابرسی برای اخذ تسهیلات از بانک ها

برای آنکه شرکت ها و کسب و کارها بتوانند از تسهیلاتی که بانک ها ارائه می دهند استفاده نمایند، نیاز است که گزارش های مالی دقیقی را به بانک ارائه نمایند در واقع برای آنکه این گزارش ها کاملا حقیقی و مستند باشد می بایست حسابرسی انجام شود. اخذ تسهیلات بانکی می تواند برای شرکت ها و اشخاص حقیقی یکی از راه های مهم برای تامین بودجه مورد نیاز باشد و از نظر اقتصادی کمک شایانی به توسعه و پیشرفت آن ها نماید. بنابراین برای اینکه بنگاه های اقتصادی و شرکت ها بتوانند از این تسهیلات استفاده نمایند می بایست گزارش های مالی حسابرسی شده را به بانک ارائه دهند.

دلیل ضرروت حسابرسی برای اخذ تسهیلات بانکی، این است که این گزارش ها به بانک ها کمک می کند تا از وضعیت مالی و اقتصادی متقاضی اطمینان حاصل کرده و توانایی بازپرداخت وام را ارزیابی کنند. علاوه بر اینکه حسابرسی می تواند گزارشی از میزان درآمد شرکت ها و توان مالی آن ها در پرداخت قسط ها باشد، به شرکت ها و سازمان ها در شفافیت مالی و بهبود اعتبار و امکان دستیابی به شرایط بهتر برای اخذ وام نیز کمک بسیاری می کند. با توجه به اهمیت حسابرسی برای اخذ تسهیلات در این بخش از سایت ستایش تراز تصمیم گرفته ایم که به بررسی کامل فرآیند حسابرسی برای اخذ تسهیلات بانکی، الزامات، چالش ها و راهکارهای موجود بپردازیم، بی شک این مقاله به دلیل جامعیتی که در این موضوع دارد به تمامی پرسش هایی که در این مورد خاص دارید پاسخ روشنی خواهد داد.

اهمیت حسابرسی در فرآیند اخذ تسهیلات بانکی

حسابرسی مالی می تواند اطلاعات بسیار مهمی را در مورد توان مالی برای بازپرداخت وام و همچنین سایر گزارش های مالی که برای بانک ها در فرایند اعطای وام و تسهیلات مهم است را در اختیار کارشناسان مربوطه قرار دهد. در واقع حسابرسی به مثابه یک ابزار کنترلی و اعتبارسنجی عمل می کند و از همین رو نقش بسیار مهمی در سلامت مالی شرکت و اخذ وام و تسهیلات دارد. تمامی وام‌ ها جزئی از تسهیلات بانکی هستند، اما همه تسهیلات، وام نیستند. وام نوعی خاص از تسهیلات است که معمولاً مبلغی ثابت با بازپرداخت اقساطی دارد. تسهیلات مفهوم گسترده‌تری دارد و شامل خدمات متنوع مالی مانند اعتبارات، ضمانت‌ نامه‌ ها و خطوط اعتباری می ‌شود .اکنون می خواهیم به صورت جزئی تر به اهمیت حسابرسی بپردازیم؛ از مهم ترین دلایل اهمیت حسابرسی در گرفتن تسهیلات می توان به موارد مهم زیر اشاره کرد:

  • کاهش ریسک

یکی از دلایل بسیار مهم برای انجام حسابرسی، کاهش ریسک است؛ برای اینکه بانک بتواند به متقاضی که شرکت ها و سازمان ها هستند وام و تسهیلات ارائه نماید، نیاز است که حتما از صورت های مالی و توان بازپرداخت قسط ها اطمینان حاصل کند؛ و این مهم تنها با ارائه گزارش های حسابرسی که به صورت درست و دقیق توسط کارشناسان خبره و با تجربه انجام شده است، امکان پذیر خواهد بود. بانک ها با مطالعه و بررسی گزارش های ارائه شده، از صحت و درستی اطلاعات مالی اطمینان حاصل می کنند و همچنین از دیگر جنبه ها این گزارش‌ ها حائز اهمیت است زیرا احتمال وجود خطاهای عمدی یا سهوی در گزارش ‌دهی مالی را کاهش می ‌دهد.

  • افزایش شفافیت مالی

با انجام حسابرسی و بررسی تمامی گزارش ها و صورت حساب های مالی، روشن است که شفافیت مالی شرکت افزایش پیدا می کند، این مورد نه تنها به شرکت در حفظ سلامت مالی کمک بسیاری می کند بلکه برای اخذ تسهیلات بانکی، بسیار کمک کننده و تسهیلگر است. وقتی بانک ها از صحت و سلامت مالی شرکت ها و سازمان ها آگاه باشند، امکان تصمیم‌گیری دقیق ‌تر برای اعطای وام آسان تر خواهد بود.

  • الزامات قانونی بانک ‌ها

حسابرسی یکی از الزاماتی است که شرکت ها برای اخذ تسهیلات بانکی می بایست مطابق با دستورالعمل‌ های بانک مرکزی، انجام دهند. دریافت گزارش حسابرسی برای تسهیلات کلان در بسیاری از موارد اجباری است.

 

انواع تسهیلات بانکی و نیازمندی های حسابرسی 

برای انواع نیازهای مالی شرکت ها و سازمان ها، بانک ها و موسسات مالی، تسهیلاتی را در نظر دارند که می تواند پاسخگوی نیازهای مالی و اقتصادی آن ها باشد و به آن ها در رشد و توسعه کمک شایانی نماید. البته باید گفت که هر کدام از این انواع تسهیلات، نیازمند مدارک و گزارش های مالی و حسابرسی خاصی هستند که متقاضی برای دریافت آن می بایست تمامی الزامات قانونی را به درستی رعایت کند. انواع تسهیلات بانکی عبارتنداز:

تسهیلات کوتاه‌ مدت

تسهیلات کوتاه‌ مدت همان طور که از نامشان پیداست به وام و اعتباراتی اطلاق می گردد که در کوتاه مدت به شرکت ها و سازمان ها ارائه می شود، مثلا در مدت زمان یک سال یا کوتاه تر از آن. در واقع تسهیلات کوتاه مدت برای برطرف کردن نیازهای مالی موقت و کوتاه مدت است، ممکن است شرکت ها و کسب و کارها برای انجام امور خاصی که به حیات اقتصادی آن ها کمک می کند نیازمند دریافت تسهیلات از سوی بانک ها و موسسات مالی باشند؛ در این شرایط بهترین گزینه اخذ تسهیلات کوتاه مدت است. از انواع تسهیلات کوتاه مدت می توان به اعتبار اسنادی کوتاه ‌مدت (LC) و وام قرض ‌الحسنه کوتاه ‌مدت اشاره کرد.  یکی از مزیت های استفاده از تسهیلات کوتاه مدت بانک ها، تامین نقدینگی است که برای بسیاری از شرکت ها و موسسات که در برهه ای خاص دچار مشکل در تامین منابع مالی شده اند بسیار راه گشا خواهد بود. این موضوع می تواند به مدیران و ذی نفعان در اتخاذ تصمیم های درست در شرایط پر ریسک بسیار کمک نماید. البته باید به این نکته اشاره کرد که چون این گونه تسهیلات و وام ها به صورت کوتاه مدت هستند و نیاز به بازپرداخت در مدت کوتاه دارد، این موضوع ممکن است شرکت را با فشار مالی رو به رو سازد. برای اینکه موسسات بتوانند در انجام امور مالی و حسابرسی خود با دقت بیشتری عمل نمایند بسیار لازم و ضروری است که از افراد متخصص در این حوزه مشاوره و راهنمایی بگیرند. ما اینجا در ستایش تراز همراه شما خواهیم بود؛ چناچه در مورد چگونگی اخذ تسهیلات بانکی نیاز به راهنمایی و مشاوره داشتید با ما تماس بگیرید.

تسهیلات میان ‌مدت

در این بخش به معرفی تسهیلات میان مدت می پردازیم؛ تسهیلات و وام های میان مدت به آن دسته از خدماتی گفته می شود که بازه ی پرداختی آن ها از تسهیلات کوتاه مدت بیشتر است. بازپرداخت تسهیلات کوتاه مدت بین 1 تا 5 سال می باشد. اغلب اخذ این تسهیلات برای تامین بودجه مالی واحدهای تجاری و تولیدی، اجزای پروژه های نیمه کاره و خرید ماشین آلات انجام می شود. بهره مندی از تسهیلات میان مدت می تواند به رشد و توسعه بسیاری از کسب و کارها کمک نماید همچنین به دلیل اینکه بازپرداخت وام های میان مدت بیشتر از تسهیلات کوتاه مدت است، متقاضی برای پرداخت آن فرصت بیشتری دارد در نتیجه فشار مالی کمتر خواهد بود. اما باید این نکته را در نظر داشته باشید؛ در صورتی که بازپرداخت ها منظم و در زمان سررسید آن انجام نشود می تواند بدهی انباشته زیادی برای شرکت داشته باشد که فشار مالی را افزایش خواهد داد. بنابراین برای اخذ تسهیلات بانکی می بایست مطابق با استراتژی ها مدیران مالی به جلو حرکت کرد تا بقای سازمان به خطر نیافتد.

تسهیلات بلند مدت

تسهیلات بلند مدت اغلب نیاز به گزارش حسابرسی کامل دارند زیرا برای بانک ها و موسسات مالی بسیار مهم است که شرکت و سازمان متقاضی تسهیلات بر اساس گزارش سالانه مالی خود، توان بازپرداخت را داشته باشند. مدت بازپرداخت تسهیلات بلند مدت از 5 تا 20 سال است. این گونه تسهیلات برای احداث کارخانه ها، کارگاه های تولیدی، ساخت مسکن و مجتمع های بزرگ تجاری و پروژه های بزرگ اخذ می گردند. این نوع از تسهیلات نقش موثر و پیش برنده ای در توسعه و پیشرفت جامعه دارند.

چگونه با گزارش حسابرسی وام و تسهیلات بانکی بگیریم ؟

اکنون به این سوال مهم پاسخ خواهیم داد که برای اخد تسهیلات بانکی چه مدارک و گزارش هایی لازم است؟ با توجه به اهمیت حسابرسی، یکی از مهمترین مدارکی که برای اخذ وام و تسهیلات باید در اختیار بانک ها و موسسات مالی قرار بگیرد؛ گزارش های حسابرسی است. بانک ها برای ارزیابی وضعیت مالی شرکت و توانایی بازپرداخت وام نیازمند گزارش های معتبر حسابرسی هستند. مراحل دریافت تسهیلات به این صورت می باشد که شما ابتدا می بایست مطابق با قوانین و استانداردهای موجود، صورت حساب های مالی شرکت را تهیه نمایید. این کار باید توسط حسابداران خبره و افراد متخصص صورت پذیرد تا کوچک ترین اشتباه و خطایی در آن وجود نداشته نباشد. پس از این مرحله می بایست اقدام به تهیه گزارش حسابرسی نمایید. این حسابرسی می بایست توسط افراد و سازمان هایی انجام شود که مورد تایید بانک ها هستند. پس از اتمام حسابرسی، مدارک لازم را به بانک تحویل داده و منتظر بررسی نهایی شوید.

مدارک و مستندات موردنیاز برای حسابرسی

در بخش قبلی به ضرورت انجام حسابرسی برای اخذ تسهیلات پرداختیم در این بخش می خواهیم به مدارک و مستنداتی که برای حسابرسی مورد نیاز است اشاره کنیم. چناچه نیازمند اطلاعات بیشتر در زمینه انواع حسابرسی ها می باشید پیشنهاد می کنیم حتما مقاله حسابرسی شرکت ها را مطالعه نمایید. مدارک حسابرسی شامل دو نوع هستند؛ مدارک اولیه و مدارک ثانویه. مدارک اولیه شامل صورت های مالی، اسناد و مدارک پشتیبان معاملات و صورت حساب های بانکی است. گزارشات داخلی، قراردادها و توافق نامه های مهم و مکاتبات رسمی در گروه مدارک ثانویه قرار دارند. برای انجام گزارش های حسابرسی لازم است تمامی این مدارک به همراه گزارشات ارزشیابی دارایی ‌های ثابت، مدارک بیمه اموال و مسئولیت، اسناد مربوط به دعاوی حقوقی و گزارشات کنترل‌ های داخلی در اختیار حسابرسان قرار گیرد.

نقش حسابرسان مستقل در تسهیل فرآیند اخذ وام

در حسابرسی، حسابرسان می توانند نقش بسیار مهمی داشته باشند، با توجه به اهمیت و ضرروت حسابرسی هم برای اخذ تسهیلات و هم به جهت شفاف سازی مالی، بسیار مهم و حیاتی است که این کار توسط افرادی انجام شود که کاملا به قوانین مسلط هستند و با دقت بالایی، گزارش های مالی را وارسی می کنند. حسابرسان با ارائه گزارش‌های دقیق به بانک‌ ها و متقاضیان کمک می‌کنند تا فرآیند اعطای تسهیلات تسریع شود. استفاده از خدمات حسابرسان مستقل معتبر، نه تنها شانس تأیید درخواست وام را افزایش می‌دهد، بلکه می‌تواند به بهبود شرایط اعتباری و کاهش هزینه‌ های تأمین مالی منجر شود. شرکت‌ هایی که به صورت مستمر از خدمات حسابرسی استفاده می‌کنند، معمولاً در بلندمدت اعتبار مالی بالاتری نزد نظام بانکی کسب می ‌نمایند.

 

نتیجه ‌گیری

برای اخذ تسهیلات بانکی، یکی از مهمترین اقداماتی که انجام می شود؛ حسابرسی است. در واقع حسابرسان در این مرحله نقش موثری در تسریع روند اعطای وام و تسهیلات بر عهده دارند. بنابراین ضروری است که برای انجام حسابرسی از افراد متخصص در این زمینه بهره ببرید. بانک ها با بررسی گزارش های حسابرسی میزان توان بازپرداخت شرکت را می توانند ارزیابی کنند که این مهم در اعطای تسهیلات نقش مهمی دارد. تسهیلات و وام هایی که به شرکت ها و کسب و کارها داده می شود می تواند کمک بزرگی در توسعه و پیشرفت آن کسب و کار و در سطح بزرگ تر و کلان به پیش برد اهداف جامعه بیانجامد.