تشکیل پرونده مالیاتی ارزش افزوده اشخاص حقیقی و حقوقی

تشکیل پرونده مالیاتی ارزش افزوده
اشخاص حقیقی و حقوقی
مقدمه
تشکیل پرونده مالیاتی ارزش افزوده اشخاص حقیقی و حقوقی | از جمله مواردی است که باید پس از ثبت شرکت صورت پذیرد. در خصوص تشکیل پروندۀ ارزشافزوده نخست باید مشخص شود که آیا شخص حقیقی یا حقوقی مشمول مالیات بر ارزشافزوده است یا خیر، در صورتی که شخص، مشمول مالیات بر ارزشافزوده باشد باید و حتماً به تشکیل پروندۀ ارزشافزوده اقدام نماید.
تعریف مفاهیم
مالیات بر ارزشافزوده:
از نوع مالیاتهای غیرمستقیم است که به دلیل سهولت در وصول، شفافیت در مقدار و نبود راههای فرار از آن از روشهای پرکاربرد سازمان امور مالیاتی کشور برای دریافت مالیات است. از طرفی دیگر مالیات ارزشافزوده؛ معادل value added tax وضعیتی است که مصرفکنندۀ کالا و خدمات به میزان خرید بایستی به توزیعکننده یا فروشنده پرداخت و در ادامه فروشنده موظف است طی فرآیندی آن را به سازمان امور مالیاتی کشور پرداخت نماید.
مشاغلی که شامل مالیات بر ارزشافزوده میشوند:
مالیات بر ارزشافزوده، تمامی مشاغلی را که به هر طریقی با خرید و فروش کالا و خدمات مربوط میشوند شامل میشود. شغلهایی که در زیر بیانشده بهطورکلی دستهبندیهایی هستند که موظف به پرداخت هستند:
کلیه واردکنندگان و صادرکنندگان / کارخانهها و کارگاههای تولیدی و بهرهبرداران از معادن / ارائهدهندگان خدمات حسابرسی، حسابداری، دفترداری و همچنین خدمات مالی / حسابداران رسمی شاغل و موسسههای حسابرسی عضو جامعه حسابداران رسمی ایران / ارائهدهندگان انواع خدمات مدیریتی و مشاورهای / هتلها، متلها و مهمانپذیرها / بنکداران، عمدهفروشها، فروشگاههای بزرگ، واسطههای مالی، نمایندگان توزیع کالاهای داخلی و وارداتی و صاحبان انبارها / نمایندگان موسسههای تجاری و صنعتی اعم از داخلی و خارجی / موسسههای حملونقل موتوری و باربری، زمینی، هوایی، دریایی / موسسههای مهندسی، تبلیغاتی و بازاریابی / فروشندگان طلا، جواهرات و آهنآلات / صاحبان تالارهای پذیرایی و رستورانها، نمایشگاهها و فروشگاههای خودرو و بنگاه معاملات املاک / صاحبان تعمیرگاههای مجاز خودرو / صاحبان دفاتر اسناد رسمی / صاحبان مراکز ارتباطات رایانهای و دفاتر خدمات ارتباطی و دفاتر خدمات دولت / صاحبان سینماها تماشاخانهها و مکانها تفریحی و ورزشی / چلوکبابیها، سالنهای غذاخوری و سفرهخانههای سنتی / اغذیهفروشیها با مالکیت و نام تجاری / صاحبان دفاتر خدماتی مسافرتی و جهانگردی/
برای گرفتن مشاوره مالیاتی با کلیک روی نوشته با ما تماس بگیرید
مدارک موردنیاز جهت تشکیل پرونده ارزشافزوده
اشخاص حقوقی:
تشکیل پروندۀ ارزشافزوده جهت اشخاص حقوقی نیاز به اسناد و مدارک دارد، چنانچه بخواهید تشکیل پرونده ارزشافزوده بدهید باید اسناد و مدارک زیر را فراهم آورید:
- تصویر روزنامۀ رسمی آگاهی تأسیس
- تصویر روزنامۀ رسمی آخرین تغییرات
- تصویر کارت بازرگانی (در صورت موجود بودن)
- آخرین قبض تلفن شرکت
- تصویر مجوز فعالیت و یا آگهی پروانه
- تصویر وکالتنامه و یا گواهی نمایندۀ قانونی
- تصویر کارت ملی و مدارک اعضای هیئتمدیره و مدیرعامل
- تصویر اساسنامه
- تصویر برگ تشخیص، قطعی و یا اظهارنامۀ عملکرد شخص حقوقی
- نامنویسی اینترنتی
اشخاص حقیقی:
تشکیل پروندۀ ارزشافزوده جهت اشخاص حقیقی نیز همچنین، نیاز به اسناد و مدارک دارد، چنانچه بخواهید تشکیل پرونده ارزشافزوده بدهید باید اسناد و مدارک ذیل را تهیه نمایید:
- تصویر جواز کسب شخص حقیقی
- تصویر شناسنامه
- تصویر کارت ملی
- تصویر آخرین قبض تلفن
- تصویر کارت بازرگانی (در صورت موجود بودن)
- تصویر وکالتنامه و یا گواهی نماینده قانونی
- تصویر برگ تشخیص، قطعی از حوزۀ مالیاتی مشاغل
- نانم نویسی اینترنتی
مراحل تشکیل پرونده ارزشافزوده
برای تشکیل پروندۀ مالیات بر ارزشافزوده ابتدا باید کد اقتصادی دریافت نمایید. در این راستا:
- نخست، به سایت gov.ir وارد شوید و گزینۀ ثبتنام الکترونیک را کلیک نمایید.
- حال وارد صفحۀ بعد شوید و ورود به سامانه را کلیک کنید و نام کاربری و کلمۀ عبور خود را وارد نمایید و در منو مشمولیت ارزشافزوده را کلیک نمایید.
- اکنون، وارد صفحهای میشوید که دارای اطلاعات است و این اطلاعات را باید از کارشناس مالیاتی خود دریافت کنید و حال بر روی دکمۀ ثبت کلیک کنید.
- بعد از تکمیل اطلاعات در قسمت قبل حال نوبت به ثبتنام ارزشافزوده در سایت ir میرسد. در این قسمت با نام کاربری و رمز عبوری که برای سامانۀ کد اقتصادی دریافت کردهاید میتوانید وارد سامانۀ ارزشافزوده شوید و ثبتنام را انجام دهید.
- بعد از تمامی مراحل فوق برای شما گواهی ارزشافزوده صادر میشود که معمولاً اعتبار آن بین 6 تا یک سال است.
جرائم عدم پرداخت مالیات بر ارزشافزوده
در صورتی که شخص مشمول قانون مالیات بر ارزشافزوده باشد و تشکیل پروندۀ ارزشافزوده نکرده باشد و یا نواقصی در ارائۀ اظهارنامۀ ارزشافزوده وجود داشته باشد بنا بر قانون مالیات بر ارزشافزوده مشمول جرائم مالیاتی خواهد شد.
طبق مادۀ 22 قانون مالیات بر ارزشافزوده عدم پرداخت مالیات بر ارزشافزوده عبارتاند از:
- ثبتنام نکردن مشمولان ارزشافزوده در مهلت مقرر جریمهای معادل 75% مالیات متعلقه تا تاریخ ثبتنام را در بر خواهد داشت.
- عدم صدور صورتحساب طبق قوانین جریمهای معادل یک برابر مالیات متعلقه را در بر خواهد داشت.
- در صورتی که مبلغ در صورتحساب صحیح قید نگردد جریمهای معادل یک برابر مابهالتفاوت متعلقه را در بر خواهد داشت.
- در صورتی که اطلاعات در صورتحساب درج نگردد و یا اطلاعات تکمیلی در صورتحساب طبق ساختار سازمانی امور مالیاتی تنظیم نشده باشد، جریمهای معادل 25% مالیات متعلق را در بر خواهد داشت.
- در صورتی که اظهارنامه در تاریخ ثبتنام و یا شناسایی آن تسلیم ادارۀ امور مالیاتی نگردد جریمهای معادل 50% مالیات متعلق را در بر خواهد داشت.
- در صورتی که اسناد و مدارک لازم و یا دفاتر، ارائه نگردد جریمهای معادل 25% مالیات متعلق را در بر خواهد داشت.
- طبق مادۀ 23 قانون مالیات بر ارزشافزوده تأخیر در زمان پرداخت مالیات موضوع قانون ارزشافزوده در موعد مقرر جریمهای معادل 2% در هر ماه نسبت به مالیات پرداختنشده تا زمان پرداخت آن را در بر خواهد داشت.
سخن پایانی
بعد از تمام کارهایی که در این مقاله توضیح داده شد برای شما یک پیامک نام کاربری و کلمۀ عبور صادر میشود که میتوانید با آن وارد سامانۀ ارزشافزوده شوید و اظهارنامۀ مالیات بر ارزشافزوده را بهصورت فصلی ارسال کنید. البته ناگفته نماند امروزه به دلیل یکپارچگی سیستم مالیاتی میتوانید با نام کاربری و کلمۀ عبوری که وارد سامانۀ کد اقتصادی میشوید وارد سامانۀ ارزشافزوده هم شوید.