مقالات

اهمیت مدیریت مالی در کسب و کار

اهمیت مدیریت مالی در کسب و کار

اهمیت مدیریت مالی در کسب و کار

اهمیت مدیریت مالی در کسب و کار | مسائل مالی جزو مهم‌ترین دغدغه‌ها در زندگی و در کسب‌ و کارها به حساب می‌آیند. وجود سرمایه، مهم‌ترین جزء شروع و یا ادامه یک مجموعه کاری و تجارت است. برای کنترل و طی‌کردن روند عادی کسب‌ و کار باید مسائل مالی آن را مدیریت کرد. این مدیریت مالی در کسب و کار باعث می ‌شود تا از ضرر و زیان جلوگیری شود. بنابراین مدیریت مالی از مهم ترین پارامترهای موفقیت در  کسب و کار است. موفقیت در کسب و کار و تجارت، روند اقتصادی را بهبود بخشیده و تمامی افراد جامعه به نسبت خود به منفعت می‌رسند. مدیریت مالی علمی گریزناپذیر است و بدون داشتن آن خسارت‌های جبران ناپذیری به بار خواهد آمد.

معرفی مدیریت مالی کسب و کار  

مدیریت مالی در واقع به کنترل و سامان‌دهی منابع مالی یک مجموعه گفته می‌‌شود. اگر این کار از ابتدا به‌ درستی انجام شود به شکست نمی ‌انجامد. البته منظور از مهم‌‌ترین جنبه در منابع مالی همان بودجه است. مقدار بودجه‌‌ای که کمک به سودآوری کرده و باعث شود تا سود، بیشتر از هزینه‌های کلی باشد. مدیریت مالی در واقع مدیریت بر روی بودجه یک تجارت است که به ما نشان دهد که باید چگونه از آن استفاده کنیم تا هزینه‌های کلی کاهش پیدا کند. برنامه‌ریزی یا همان مدیریت مالی درست، تجارت را در مسیر سوددهی قرار می دهد. بیزینس فایننس در واقع یک نوع تعادل بین سوددهی و ضرر برقرار می‌کند. لازم به ذکر است که یک مدیر مالی که به مدیریت مالی کسب و کار می پردازد، به‌ صورت حسابدار هم در شرکت‌ها کار می‌کند.

محوریت اصلی مدیریت مالی در کسب و کار

مدیریت مالی کسب‌ و کار سه محور اصلی دارد که با کاربرد این سه محور می ‌توان یک کسب‌ و کار را به‌ خوبی مدیریت کرد. سه محور اصلی آن برنامه‌‌ریزی مالی، کنترل مالی و تصمیم‌ گیری مالی است. رعایت این سه محور باعث رفع ضرر و رسیدن به سود دهی در دراز مدت می ‌باشد. البته در کنار این سه محور اصلی، یک مدیر مالی یا حسابدار باید بازارهای مختلف جهانی و داخلی را به‌ خوبی بشناسد و آن‌ها را ارزیابی کند. لازم به ذکر است که جلب سرمایه‌ گذاران برای رفع کسری بودجه و یا برنامه‌ ریزی برای دریافت وام به‌ موقع، جز اصلی‌ ترین محورهای مدیریت مالی است.

چرا باید مدیریت مالی در کسب‌ وکار باشد؟

هر نوع نظم مدیریت و برنامه‌ ریزی در هر حوزه‌ای می ‌تواند موفقیت آمیز باشد. موفقیت در حوزه مالی کسب‌ و کار، با برنامه‌ ریزی و مدیریت مالی هم از این قاعده مستثنی نیست. بنابراین مدیریت مالی کسب‌ و کار نتایجی را با خود به‌ همراه دارد که الزام این کار را در تجارت به وجود می آورد. این نتایج سود دهی ویژه، جلوگیری از ضرر و زیان، کمک به دریافت وجوه تخصیص یافته، دریافت سهام، افزایش ارزش کلی سازمان‌ها، ایجاد ثبات اقتصادی، جلوگیری از دریافت وام‌ های کلان اقتصادی برای مؤسسات و عدم کسری بودجه دولت می‌باشد.

چطور مدیریت مالی خود را ارتقا دهیم؟

مدیریت مالی موثر برای بقا و رشد هر کسب و کاری حیاتی است. مدیریت مالی شامل برنامه ریزی، سازماندهی، کنترل و نظارت بر منابع مالی است که به منظور دستیابی به اهداف بیزینسی شما است.

مدیریت مالی صحیح  کمک می کند تا شما از منابع موثر تری در کسب و کارتان استفاده کنید، تعهدات خود را به درستی انجام دهید و در بلند مدت به ثبات مالی دست پیدا کنید.

مدیریت مالی باید به بخشی از فرآیندهای کلیدی در کسب و کار شما تبدیل شود و در برنامه ریزی مداوم شما گنجانده شود. ممکن است احساس کنید که امور مالی شما بسیار پیچیده و گیج کننده هستند، اما 10 نکته مهم زیر به شما کمک می‌کند تا کنترل امور مالی را به دست گیرید. هم چنین در این زمینه میتوانین از خدمات مشاوره کسب و کار موسساتی که این خدمت را ارائه می دهند نیز استفاده کنید.

منظور از مدیریت مالی چیست؟

مدیریت مالی به مدیریت کارآمد منابع مالی یک شرکت یا سازمان گفته می شود که هدف کلی آن تحقق چشم اندازها و اهداف از پیش تعیین شده برای شرکت می باشد.

در مدیریت مالی چه مسائلی مورد بحث و برنامه ریزی قرار می گیرد؟

به طور معمول، در مدیریت مالی یک شرکت مواردی که مورد بحث و برنامه ریزی هستند، عبارتند از: بودجه بندی‌ کوتاه مدت و بلند‌مدت برای شرکت یا سازمان، تخصیص منابع برای هر بخش، تأمین مالی و افزایش سرمایه های شرکت، توزیع سود بین سهامداران، برنامه ‌ریزی های مالی کسب و کار، در صورت نیاز افزایش سرمایه و سهامداران شرکت و غیره‌.

مدیریت مالی و مدیریت اجرایی در یک سازمان چه تفاوتی دارد؟

مدیر اجرایی در واقع همان مدیرعامل شرکت است که وظایف گسترده تری نسبت به یک مدیر مالی دارد. البته لازم است این نکته را بررسی کنیم که شرکت مورد بحث، برای مدیریت بخش مالی و دارایی سازمان خود مدیران مالی استخدام می‌ کند یا نه؟

سخن پایانی

هر شرکت، سازمان و کسب و کاری که قصد محقق کردن اهداف خود را داشته باشد، باید به خوبی منابع مالی خود را مدیریت کرده و از سرمایه ای که در اختیار دارند برای ارتقا و رشد خود استفاده کنند. به همین دلیل مقوله مدیریت مالی به عنوان یکی از مهمترین دغدغه های هر شرکتی می باشد. در این مقاله به معرفی مدیریت مالی کسب و کار پرداختیم و اهمیت آن را هم مورد بررسی قرار دادیم.

از طرفی دیگر در کشور ما به دلیل وضعیت اقتصادی نامناسب و تورم افسار گسیخته ای که وجود دارد، توانایی مدیریت‌ مالی در شرکت ها، از توانایی کسب درآمد شرکت ها اهمیت بیشتری پیدا کرده است. همین موضوع باعث شده است که افراد زیادی از موسسات مختلف و کتاب های مدیریت مالی، برای مدیریت درآمد شرکت و یا زندگی شخصی‌ خود و هزینه ها استفاده کنند.